Pages

Sunday 17 March 2013

Το κούρεμα συνιστά κλοπή στο φως της ημέρας.


Η πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων συνιστά στην ουσία κλοπή και παράνομη παρέμβαση σε ιδιωτική περιουσία. Δεν είναι δυνατόν με Νόμο ή άλλως πως το κράτος να επεμβαίνει σε κινητή περιουσία, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς οποιουδήποτε, και να αφαιρεί ετσιθελικά οποιοδήποτε ποσό χρημάτων.

Η κυβέρνηση και /ή ή Βουλή οφείλει να ενεργεί σύννομα και εντός των πλαισίων του Συντάγματος και του κράτους δικαίου. Η απαλλοτρίωση περιουσίας επιτρέπεται από το Σύνταγμα, κατά περιοριστικό τρόπο, μόνο στη περίπτωση ακίνητης ιδιοκτησίας και υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ελλείπει επομένως οποιαδήποτε Συνταγματική βάση για να εγκριθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Ούτε οι τράπεζες νομιμοποιούνται στο να ενεργήσουν σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο διότι αυτό είναι έκδηλα αντισυνταγματικό. Οποιαδήποτε αφαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς θα είναι παράνομη και είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει αστικές και ποινικές ευθύνες σε αυτούς που θα αναλάβουν να το υλοποιήσουν.

Επιπλέον το κούρεμα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από αυτή και ειδικότερα το δικαίωμα ιδιοκτησίας. Υπάρχουν πάμπολες αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αναλύουν το θέμα και υπερτονίζουν τη σημασία προστασίας ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.

Είναι αδιανόητο πως λήφθηκε αυτή η απόφαση αγνοώντας προκλητικά την νομοθεσία και τους κανονισμούς που ισχύουν στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ως εάν να εισέρχεται ο κλέφτης σπίτι σου και να σε κλέβει στο φως της ημέρας και να σου λένε ότι δεν  μπορείς να αντιδράσεις.

Η απάντηση στα διλήμματα είναι απλή. Ούτε το Eurogroup, ούτε η κυβέρνηση μας νομιμοποιούνται στο να αποφασίσουν και να ενεργούν παράνομα κατά προφανή παράβαση όλων των θεμελιωδών νομικών αρχών και δικαιωμάτων  επί των οποίων εδράζεται η Ευρώπη. ΄

Αν εγκριθεί το κούρεμα αυτό θα σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε περίοδο αναρχίας, κατάργησης του κράτους δικαίου και στο τέλος της ημέρας κατάργηση κάθε αυτονόητης νομικής προστασίας που απολάμβανε ο κάθε πολίτης μέχρι σήμερα.



No comments:

Bookmark and Share